Wedstrijdshirtveiling vrijdag 17 februari

Vrijdag 17 februari zal het duel UNIS Flyers – Red Eagles ’s Hertogenbosch in het teken staan van Heerenveen meets Africa. Namens Heerenveen meets Africa zetten Rolf Hoekstra en Pieter Lenstra zich in voor Amref Flying Doctors. Beide mannen zullen in oktober ruim 400 kilometer gaan mountainbiken in Afrika. 

Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dat betekent dat Amref Flying Doctors zich in de programma’s richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel en bestrijding van ziektes als malaria en aids. Maar ook op goede communicatiemiddelen, transport en voorlichting. Rolf Hoekstra: “We hebben voor Amref gekozen omdat we met de Africa Classic met eigen ogen gaan zien waar het geld terecht komt. We gaan bijvoorbeeld een dorp bezoeken waar ze met het opgehaalde geld van vorig jaar een waterput aan het aanleggen zijn. Het doet ons goed om te weten dat het geld ook echt goed terecht komt. Dat de Africa Classic een sportief evenement is heeft ons over de streep getrokken. ‘Zomaar’ geld geven en er fysiek niets voor doen voelde niet goed.”

Via de Africa Classic 2017 zullen Hoekstra en Lenstra met eigen ogen de lokale Amref-projecten zien. De deelnemers van de Africa Classic leggen ruim 400 kilometer en 4.500 hoogtemeters af rond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De Africa Classic wordt van 7 t/m 14 oktober georganiseerd. Naast het avontuur verwachten Hoekstra en Lenstra ook met de neus op de feiten te worden gedrukt. “Dat is helemaal niet erg. We beseffen ons maar al te goed hoe goed we het hier hebben. Ook gaan we bijvoorbeeld zien hoe artsen worden opgeleid of een voorlichting over voorbehoedsmiddelen geven”, verteld Hoekstra.

Wedstrijdshirtveiling

UNIS Flyers steunt deze actie en zal speciale wedstrijdshirts dragen tijdens het duel tegen Red Eagles Den Bosch. UNIS Group staat voor de wedstrijd de voorkant van het shirt af aan Amref Flying Doctors. De wedstrijdshirts zullen worden geveild en de opbrengst is voor Heerenveen meets Africa. De shirtveiling begint dit weekend en is opgesplitst in 2 momenten. De online veiling loopt t/m vrijdag 17 februari om 12:00 uur. Na afloop van de wedstrijd zullen de shirts van Idzenga, Hoekstra, Turcotte, Demelinne, Janssen en Kevin Nijland geveild worden in de business club. Hiervoor is iedereen uitgenodigd. Via deze link ga je rechtstreeks naar de online veiling.